10 Ekim Ankara Katliamı Davası Sincan’a kaçırıldı

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Sincan’a kaçırıldı

10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nın dokuzuncu grup duruşmaları tamamlandı. Mahkeme, davanın Sincan Adliyesi’ne taşınmasına karar verdi. Duruşma sonrasında yapılan açıklamada aileler ve avukatlar davanın kaçırılmasına tepki göstererek sürecin ısrarla takipçisi olacaklarını belirtti

10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nın dokuzuncu grup duruşmaları tamamlandı. Mahkeme, davanın Sincan Adliyesi’ne taşınmasına karar verdi. Duruşma sonrasında yapılan açıklamada aileler ve avukatlar davanın kaçırılmasına tepki göstererek sürecin ısrarla takipçisi olacaklarını belirtti

10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nın dokuzuncu grup duruşmalarının ilk gününde avukatlar, savcının dosyaya ilişkin mütalaa vermek için yeterli delil toplamadığını belirtmiş; ancak savcılığın verdiği mütalaada herhangi bir kamu görevlisi yargılamaya dahil edilmemiş, katliamda devlet sorumluluğunun üstü örtülmüştü.

“Devletin her kademedeki sorumluğunu ısrarla yok sayan mütalaa kabul edilemez”

okuzuncu grup duruşmaların ikinci celsesi bugün (13 Haziran) görüldü.

Katılanlar vekillerinden Av. Nuray Özdoğan söz alarak “Biz bu yargılamada annemiz, babamız, kardeşimiz için bütün insanlık için adalet istiyoruz. Ankara Katliamı politik bir katliamdır. Savcılık makamının bunu görmesini istedik. Ankara Katliamı’nın gerçekleşmesini sağlayan koşulların görülmesini istiyoruz. Katliamcılara yolları açan, onları koruyan kamu görevlilerinin de yargılanması gerekirdi. Bu yargılamanın insanlığa karşı suç olduğunu yargının görmesi gerekiyor. Yargı bu konuda aciz değil” dedi. Özdoğan, mahkemenin koğuşturmanın genişletilmesi taleplerinin kabulüne karar vermesini talep etti.

Katılanlar vekilleri gelecek duruşma grubunda mütalaaya karşı ayrıntılı beyanda bulunacaklarını belirtti.

“Adalet istiyoruz”

Sanık vekilleri mütalaaya karşı beyanda bulunurken savcının “Biz kime yaranacağız?” diye sorması üzerine aileler tepki göstererek “Kimseye yaranmayın, adalet istiyoruz” dedi

Mahkemeyi alkışlarla protesto eden aileler, “Bu siyasi bir katliam. 103 kişinin katledildiği alanda hala bir anıtımız yok. Anmalarımızı yapamıyoruz. Bu siyasi bir dava. Neden tek bir polis memuru yargılanmıyor” diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme duruşmaya ara verdi.

Salon yetersizliği bahane edilerek Sican’a taşındı

Verilen ara sonrası duruşma, sanık savunmalarının beyanları ile devam etti, ancak sanıklar salona getirilmedi. Sanık avukatı bir sonraki celse müşterilerin “makul sayıda” salona alınmasını talep etti.

Dava, salon yetersizliği bahanesi ile Sincan Adliyesi’ne taşındı. Bir sonraki duruşma, 31 Temmuz, 1-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Aileler “Adalet” sloganları ile karara tepki gösterdi.

Duruşmanın ardından 10 Ekim Katliamı Davası Avukat Komisyonu adına açıklama yapan Av. Nuray Özdoğan, ailelerin olmadığı bir duruşmayı asla kabul etmeyeceklerini, davanın Sincan’a taşınmasına da itiraz edeceklerini belirtti. Özdoğan, Sincan’daki duruşma salonlarının, davanın görüldüğü mevcut salonlardan daha küçük olduğuna dikkat çekti ve “Duruşma kaçırılıyor, ne kadar ısrarlı takip edersek dava o kadar cezaya doğru gidecek. Bu dava burada bitmeyecek, 31 Temmuz’da da bitmeyecek. Biz, IŞİD’lilere verilen cezaları kabul etmiyoruz. IŞİD’lileri ve IŞİD örgütünü buraya taşıyanları da bu salonlarda görmek istiyoruz” dedi.

toplumsalhukukSendika.Org