Rehberimizi güncel gelişmeler ve oluşan ihtiyaçlarla güncelleyerek eksiklerini gidereceğiz. Rehber deprem bölgesinden gelen sorular baz alınarak hazırlanmış olup eksik veya hatalı gördüğünüz hususları bizlere sosyal medya hesaplarımızdan iletebilirsiniz
6 Şubat depreminde ve devam eden depremler silsilesinde Maraş, Antep, Malatya, Diyarbakır, Urfa, Kilis, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Elazığ ve Hatay’ı kapsayan geniş bir bölgede büyük bir yıkım yaşandı.
Yaşanan büyük yıkım hayat kurtarma, hayatta tutma, barınma, beslenme, sağaltım alanlarında büyük bir ihtiyaç açığa çıkardı ve bu ihtiyaç büyük bir toplumsal seferberlik ile dayanışma ile giderilmeye çalışıldı. Bu ihtiyaçlar hala güncelliğini koruyor.
Yaşama hakkı, barınma hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, gibi pek çok hak da bu süreçte enkaz altında kaldı.
Onbinlerce canımızın kaybından sorumlu olanlardan hangi hukuki yolları da kullanılarak hesap sorulabileceği ve en temel haklara hangi hukuki yollarla erişilebileceği, hak kayıplarının nasıl giderilebileceği gibi soru ve sorunlar olanca ağırlığıyla karşımızda duruyor.
Bugün henüz yaşama tutunma mücadelesi devam ederken, karşımıza çıkan en temel hukuki sorulara cevap verecek bir rehber ile zamanla büyüyeceğini bildiğimiz hak mücadelesinin ilk adımlarında kolaylaştırıcı olmak istedik.
Rehberde, toplumsal hukukçular olarak bulunduğumuz bölgelerde, bizlere yönetilen soruları yanıtlamaya çalıştık. Pek çok sorunun henüz yanıtsız olduğunun da farkındayız. Nitekim bugün deprem bölgesinde pek çok yerde hala yaşamda kalma mücadelesi veriliyor ve kapısı çalınacak bir kamu kurumu dahi yok.
Rehberimizi güncel gelişmeler ve oluşan ihtiyaçlarla güncelleyerek eksiklerini gidereceğiz. Rehber deprem bölgesinden gelen sorular baz alınarak hazırlanmış olup eksik veya hatalı gördüğünüz hususları bizlere sosyal medya hesaplarımızdan iletebilirsiniz.
Adalet ve hak mücadelesini birlikte büyüteceğiz.
toplumsalhukuk depremzedeler için hukuki rehbere indirmek/okumak için tıklayınız